Vestbanen-Vinner Valgte Vectorworks

from water csKlaus Schuwerk Architects, med baser i Napoli og Berlin, med Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten mbH, er nylig kåret til vinner av den internasjonale arkitektkonkurransen om nytt nasjonalmuseum på Vestbanen. Det seirende utkastet, Forum Artis, ble tegnet og modellert i Vectorworks Architect 2010, og arkitekt Klaus Schuwerk som mottok 1. prisen i Oslo, har sagt det slik: “…Vectorworks er det beste programmet for å oppnå arkitektur på et høyt nivå, fra de første skissene til arbeidstegninger, hovedsakelig fordi Vectorworks er like enkel å bruke som en blyant, og dette gir tid til å konsentrere seg om arkitektur.”

I Vestbanen-konkurransen krevde Statsbygg innleving av en BIM-modell som en del av konkurransematerialet, og det er tydelig at Nemetschek North Americas satsning på BIM gir nå klar uttelling. I løpet av de siste tre årene, har NNA vært veldig fokusert på utvikling, implementering og bruk av IFC og Vectorworks Architect som et BIM-verktøy. NNA har arbeidet svært tett med Statsbygg, AEC3, og buildingSMART International med sikte på kontinuerlige forbedringer i Vectorworks IFC som gjør at programmet møter—og i noen tilfeller overgår—konkurrentenes IFC-funksjonalitet.

For alle arkitekter som bruker Vectorworks er dette spennende nytt. Helt siden DAK ble en del av arkitektenes hverdag på 80-tallet har arkitekter tvilholdt på viktigheten av programvare som støtter, og ikke knebler, den kreative prosessen. Med Vectorworks har Kleihues+Schuwerk truffet et vinnende valg.

Statsbygg har lagt ut plansjene til Forum Artis HER (NB! Stor fil!).
3D-pdf modellen som ligger HER viser IFC oppbyggingen av Forum Artis.