buildingSMART International, medlemmer av Nemetschek konsernet, Tekla og andre ledende programvareleverandører har gått sammen om å lansere et globalt program for å fremme åpne BIM-standarder i hele bygg- og anleggsbransjen.

Open BIM er en universell tilnærming til koordinert samarbeid om prosjektering, realisering og drift av bygninger basert på åpne standarder og arbeidsmetoder. Open BIM er et initiativ fra buildingSMART og flere ledende programvareleverandører bruker den åpne buildingSMART datamodell.

Open BIM-programmet har som mål å bidra til å koordinere arbeidet med å fremme og implementere åpen BIM-samarbeid ved å fokusere på felles definisjoner, krav og merkevarebygging. Programvareleverandører i bygg- og anleggsbransjen, aktører i bransjen (arkitekter, ingeniører, entreprenører), samt aktuelle prosjekter kan fritt delta i programmet og bruke Open BIM logoen som et løfte om vellykket og strømlinjeformet samarbeid.

Selskapene som deltar i Open BIM-programmet fra dag én inkluderer buildingSMART International, Nemetschek selskaper som Graphisoft, Nemetschek Allplan, Vectorworks, Inc., Nemetschek Scia, samt Tekla (et Trimble selskap), og Data Design System.

dakantus+ as er glad for å være en del av dette viktige initiativet. For mer informasjon, vennligst besøk Vectorworks Open BIM-siden. For å lese Nemetschek Vectorworks, Inc. sin pressemelding om Open BIM, klikk her .