VECTORWORKS, INC. LANSERER
NY 2024-PRODUKTLINJE 

Nyeste designprogramvareversjon for å akselerere arbeidsprosesser fra start til slutt.

Columbia, MD (13. september 2023) — Den verdensomspennende design- og BIM-programvareleverandør Vectorworks, Inc. kunngjør tilgjengeligheten av Vectorworks 2024, med omfattende løsninger og kvalitetsforbedringer som automatiserer prosesser og gir formgivere mulighet til å slippe løs sin kreativitet. 2024-utgivelsen inneholder Vectorworks Architect, Landmark, Spotlight, Design Suite, Fundamentals, ConnectCAD, Braceworks og Vision, og de engelskspråklige utgavene av disse versjonene er tilgjengelig fra og med 13. september 2023.

Norsk versjon av Vectorworks Architect og Fundamentals ble lansert 26. oktober 2023. Tilleggsmodulen SOSIworks for Vectorworks 2024 kommer i løpet av høsten 2023.

– Vårt mål er å gi formgivere verktøy og ressurser som øker kreativiteten deres, sier Steve Johnsons teknologisjef i Vectorworks. – Med Vectorworks 2024 har vi hevet lista gjennom banebrytende nye funksjoner, forbedringer av brukeropplevelsen og et sterkt fokus på kvalitet og ytelse. Disse fremskrittene vil styrke våre brukeres skaperevne betydelig, fra den første gnisten av en idé til den endelige realiseringen av et prosjekt.

Vectorworks 2024-produktlinjen gir en rekke spennende og innovative teknologioppdateringer myntet på å effektivisere arbeidsprosesser, minske merarbeid, øke presisjonen og fremme det organisatoriske i prosjekteringen.

FOR ALLE FORMGIVERE

Vectorworks 2024 kan skilte med betydelige fremskritt i kjerneteknologien som gjør at formgivere sparer tid. Med et modernisert brukergrensesnitt, ny stil-funksjonalitet for Viewports, og med en fortsatt satsning på robust håndtering av objektdata, gir denne ferske Vectorworks-versjonen tilgang til nye funksjoner som muliggjør effektiv utforskning av designidéer, samt en raskere designutvikling og dokumentasjonsprosess.

De nye visnings- og moduslinjene samler et bredt spekter av verktøy for enkel tilgang og organisering. Det nye alternativet for å lagre Viewport-innstillinger som stiler gir enkel overføring mellom Viewporter, minsker feilkilder og øker effektiviteten. Innreferering av Excel-data forbedrer tilkoblingsmuligheter og samarbeid med stadig mer datarike modeller. I tillegg gjør forbedringer til skyggelagt-rendering det mulig for formgivere å levere mer realistiske renderinger, og understøtter designvalg under prosjekteringen, med forbedrede skygger og kamerainnstillinger.

Vectorworks 2024 gir brukeren mer frihet når de transformerer modellen med den nye 3D-trekkeren. Rendering av snitt-viewporter er gjenoppbygget fra bunnen av og gjør navigering i rendrede snitt eller klippede modeller raskere enn noen gang før. Optimalisering av DWG-import-/eksportfunksjoner eliminerer den kjedelige oppgaven med filopprydding, og en forenklet filstruktur som inkluderer grafiske overstyringer av lag- og klasseinnstillinger gir raskere arbeidsprosesser.

FOR ARKITEKTER OG INTERIØRARKITEKTER

Arkitekter krever fleksibilitet for å bringe sine beste idéer ut i livet. Vectorworks 2024 inneholder forbedringer spesielt rettet mot dette behovet. Den nye versjonen forbedrer BIM-arbeidsprosesser betydelig, med funksjoner og verktøy som sparer tid og bidrar til å redusere feil i modellerings- og dokumentasjonsprosessen. Brukere vil finne økte detalj- og materialspesifikasjonsnivåer for dører og vinduer, forbedret trappefunksjonalitet, forbedret grafiske tegnforklaringer og nye, robuste parametriske rekkverks- og skapobjekter.

Forbedringer til veggverktøyet gjør at brukeren kan holde seg i den kreative flyt-modus, bytte dynamisk mellom rett og buet veggmodus og bruke flere konfigurasjoner av veggkomponentlukking ved innsatte objekter, noe som gir økt fleksibilitet med mindre innsats. Ytterligere forbedringer til vegg-, dekke- og takteksturering gjør det enklere å bruke teksturer på disse byggspesifikke objektene, og gjør at brukerne kan fokusere på mer komplekse konstruksjonsdetaljer.

Med nye forbedringer til konstruksjonselementer får brukerne betydelig økt kontroll over 2D- og 3D-attributter, materialer, form og størrelse for stil-baserte og forekomst-baserte parametere. Og med kontroll over autoskjøting, kommer brukerne kjappere i mål med dokumentasjonen med disse objektene.

FOR LANDSKAPSARKITEKTER OG DESIGNERE

Vectorworks, Inc. er dedikert til å gi landskapsarkitekter og -designere brukervennlige verktøy som sømløst integrerer BIM i deres arbeid. Forbedrede visuelle og organisatoriske funksjoner, samt et nytt automatisert gjerdeverktøy, bistår formgivning og brukerens kreative prosess i Vectorworks 2024.

Det automatiserte gjerdeverktøyet sparer betydelig tid, enten man prosjekterer i 2D eller 3D. Gjerdeverktøyet reduserer sjansen for feil i mengdeberegninger og materialbeskrivelser. Den nye Landmark fargepaletten gir en effektiv, naturfokusert fargevalgopplevelse. Brukere kan enkelt få tilgang til de spesifikke fargene de trenger for å kommunisere intensjonene i et prosjekt. Tegnforklaringer for terrenganalyse gjør det også mulig å kommunisere raskt og effektivt. Brukere vil ha bedre kontroll over det grafiske resultatet av øyeblikksbilder av terrengmodeller med muligheten til å inkludere en tegnforklaring som gjør analysens mer tilgjengelig og forstålig. Fargeskalaene tilpasses enkelt og sikrer at brukere kan ta med kritisk informasjon om hellningsområder og høyder.

FOR LYS-, SCENE- OG EVENTDESIGNERE

De nye forbedringene i Vectorworks 2024 gir daglige kvalitets- og ytelsesforbedringer til arbeidsprosesser for belysning og live-arrangementer, og reduserer mengden manuelt arbeid slik at lys-, scene- og eventdesignere kan levere prosjekter til kunder og samarbeidspartnere på en mer effektiv måte. Den nye Equipment Lists-funksjonen forener utstyrs- og inventarsporingsprosessen, med verktøy for å planlegge og dokumentere utstyr og effektivisere forproduksjonsprosessen.

For ConnectCAD-brukere laster «Share Reports»-kommandoen opp designdata til Vectorworks Cloud Services som et konfigurerbart regneark som kan vises i en nettleser på en hvilken som helst enhet, og den nye enhetlige 3D Rack-arbeidsprosess sparer enda mer tid, og gir muligheten til raskt å designe og redigere utstyrsstativ i 3D med nødvendige 2D-objekter opprettet automatisk.

OPPLEV VECTORWORKS 2024

For å lære mer om denne nye versjonen av Vectorworks, besøk vectorworks.net/2024 eller delta i samtalen på sosiale medier med #Vectorworks2024.

OM VECTORWORKS, INC.

Vectorworks, Inc. er en anerkjent design- og BIM-programvareleverandør med løsninger innen bygge-, landskaps- og underholdningsindustrien i 85 land. Vectorworks-programvaren er utviklet som et verktøy for formgivere og designere siden 1985. Flere enn 685.000 brukere over hele verden skaper neste generasjons formgivning med Vectorworks på Mac og Windows. Vectorworks, Inc. har sitt hovedkontor i Maryland i USA, med kontorer i Storbritania, Canada, og Australia, og er en del av Nemetschek Group. For å lære mer om formgivning uten grenser, besøk vectorworks.net eller følg @Vectorworks.

Om dakantus+ as

Vectorworks-distribusjon i Norge ivaretas av dakantus+ som ledes av sivilarkitekt MNAL Scott Campbell. Campbell har hatt hovedansvaret for Vectorworks-opplæring, -salg, og -support i Norge siden 2003. – Vectorworks er et glimrende verktøy for designorienterte formgivere. Programmet gjør det mulig for arkitekter, interiørarkitekter, landskapsarkitekter, scenografer, lysdesignere, og mange andre formgivere å skape sine visjoner på sine egne premisser — ikke programmets.

Ta kontakt med dakantus+ for med alle dine spørsmål om Vectorworks:

dakantus+ as
Vectorworks Autorisert Distributør

Telefon: 23 89 89 29
Epost: post@dakantuspluss.no
www.dakantuspluss.no