Gi form med Vectorworks

VECTORWORKS LANSERER VERSJON 2018
OG EN NY RIGGANALYSE-MODUL FOR UNDERHOLDNINGSBRANSJEN

En banebrytende lansering som fokuserer på BIM-brukervennlighet,
design-produktivitet og -analyse

 

Columbia, MD (12. september 2017) Den verdensomspennede programvareutvikler Vectorworks, Inc. laserer i dag den engelske versjonen av Vectorworks 2018. Utgivelsen inkluderer Vectorworks® Architect, Landmark, Spotlight, Designer og Basis, samt Vision. Nytt i år er Braceworks™, en tilleggsmodul for belastningsanalyser, rettet mot designere og riggere som arbeider med midlertidige underholdningskonstruksjoner.flere_samtidige_visninger_500wide

-I Vectorworks 2018 fokuserte vi på brukerens arbeidsprosesser, og disse har blitt mer robuste og effektive, ifølge Vectorworks CEO Dr. Biplab Sarkar. -I BIM-sammenheng kan man se dette i lokalt snitt- og opprissredigeringen og flervisnings-funksjonene. Mer subtilt er dette implementert i alle veggverktøy-forbedringer som gjør det mulig å utforme veggkonstruksjoner på riktig måte, slik at veggene vises nøyaktig i plan, snitt og oppriss. Direkte redigering av høydekoter og forbedret er andre gode eksempler på forbedringer i brukervennligheten.

Et annet tema for denne lanseringen er integreringen av analyse og design. Med Braceworks – den nye tilveksten i Vectorworks underholdningsporteføljen som allerede inneholder bransjeledere som Spotlight and Vision – kan fagfolk i underholdningsbransjen fullføre hele prosjektet, fra prosjektering til dokumentasjon og produksjon, i ett og samme grensesnitt. Dessuten vil kundene legge merke til forenkling av Vectorworks-regnearkfunksjoner, noe som gjør det enklere å skeddersy rapporter fra modell- eller tegningsdata.

Det er den engelske versjonen av Vectorworks 2018 som er først ute, mens flere lokaliserte versjoner – 10 i alt – kommer utover høsten. Den norske versjonen av Vectorworks 2018, utviklet i samarbeid med dakantus+ as, ventes lansert i slutten av oktober.

Blant flere etterlengtede tillegg til Vectorworks 2018 kan nevnes:

Flere på én gang: Bruk flere visninger av et prosjekt samtidig, og start arbeidet i én visningsvindu for så å fullføre det i en annen. Bytt uanstrengt mellom viewports, visninger og synlighetsinnstillinger. Det er bare å konfigurere rutene og se dem alle samtidig. Med denne nye funksjonen får man oversikt over designkonsekvenser i 3D, plan, snitt og oppriss på én gang. Man kan til og med starte en rendering i én visning mens man arbeider i en annen.

direkte_redigering_500wideDirekteredigering av snitt og oppriss: Rediger modeller direkte i en viewport. Legg til åpninger, juster og distribuere vinduer, flytt dører fra et tegnelag til et annet, rediger vegger – alt dette er mulig. Gjør endringer i et snitt og å se umiddelbart hvordan endringene påvirker planen og 3D-visninger av modellen. Og i tillegg: opprett mer aktraktive, mer nøyaktige tegninger i en brøkdel av tiden.

For bygningsrelaterte funksjoner er følgende forbedringer av stor interesse:

Forbedret grafisk utdata for produksjons-dokumenter: Opprett dokumentasjon fra en BIM-modell vesentlig mer effektivt enn tidligere. Forbedret kontroll over grafikken i snittvisning av veggsammenføyninger og vegg-, dekke, eller takkomponenter gjør det mulig å raskt få ut høykvalitets dokumentasjon fra en 3D-model på en fleksibel måte.

Robuste veggmodelleringsalternativer: Det er nå mulig å styre individuelle sjikthøyder i hvert enkelt tilfelle, legge til sjiktdata, legge til sjiktendestykker og samtidig redigere flere valgte sjikt fra en brukervennlig dialogboks. I tillegg kan du foreta raske endringer i vegggrafikk med den nye muligheten til å bytte alle attributter etter klasse.

Lettere tilpasning av tittelfelt: Tilpass tittelfeltsattributter, slik som variabler og orientering. Velg ønkset tittelfeltsdata fra et ubegrenset datasett, og bruk stiler for å enkelt administrere flere tittelfelt på tvers av ett eller flere prosjekter.ny_giv_for_regneark_500wide

Strømlinjeformet tegningsdistribusjon: Publiser tegninger basert på utstedelsesdato og et tett integrert nytt tittelfelt-objekt. Generer og distribuer tegningssett, versjonsinformasjon og rapporter gjennom hele prosjektets varighet. Automatiser det som typisk er en arbeidskraftig prosess det er å utvikle et BIM-prosjekt eller belyse et scenerom.

Vitale forbedringer innenfor underholdnings-feltet:

Nytt zoomalternativ for video og flerskjerms-opplegg: Det er nå enklere enn noensinne å administrere planlegging og visualisering av videoskjermer i prosjektsammenheng. Med nye grafiske utdataegenskaper kan man enklere forstå, estimere og justere tilgjengelig lyskasting og zoome mer nøyaktig for å lette utstyrsvalg tidligere i prosessen.

Forbedret sitteplass-verktøy: Velg mellom flere oppsettmetoder, flere setenummereringsalternativer og grafiske innstillinger for enkelt å innstille og endre sitteplasser fra Objektinfo-paletten. Generer mer presise sitteplass-visualiseringer for en event og automatiser sitteplass-skjemaer for lageroversikt og bestillinger.forbedret_revit-import_500wide

For landskapsarkitektur og hagedesign kan nevnes disse viktige oppdateringer:

Direkte-redigering av koter: Rediger en terrengmodell enklere enn noensinne med forbedrede terrengmodellinnstillinger og direkte-redigering av 2D-koter. Endre hver kote like enkelt som du redigerer en polyline.

Nye import-/eksportvalg for eksisterende trær: Generer eksisterende tomteforhold fra GIS- og oppmålingsdata uten behov for eksterne verktøy. Bruk geotagget data for eksisterende trær for å automatisk opprette objekter for eksisterende trær, og eksporter til andre via shapefiler (SHP), TXT- og DXF-format.

Mange programoppdateringer kan spores direkte tilbake til ønkser og tilbakemeldinger fra brukere. Vectorworks-brukere som har fått teste ut Vectorworks 2018 har allerede begynt å dele sine tanker om den nye utgivelsen:koter_500wide

-Virkelig fantastiske nye funksjoner for Vectorworks som vil forenkle 3D-arbeid og BIM-prosesser på en mer overbevisende måte, sa Jonathan Reeves, direktør for Jonathan Reeves Architecture.

Ytterligere vitnemål er under:

“Muligheten for flere visninger på én gang vil være en av de mest omtalte funksjonene i Vectorworks 2018. Dette gir brukerne muligheten til å prosjektere på nye måter og fra ulike perspektiver, til én og samme tid! -C. Andrew Dunning, Eier av Landru Design

“Jeg virkelig liker det nye og forbedrede tittelfeltet – det er enklere å bruke, og det plasserer all informasjonen som trengs – på prosjektnivå, utgivelses- og revisjonsdata ett sted – for enklere styring og sporing. -Chad Hamilton, AIA, LEED , AP, BD + C, sjefsarkitekt ved Hamilton + Aiken Architects

-Braceworks er et ekstremt nyttig verktøy for å forenkle og forkorte arbeidsprosessene i våre prosjekter. Den gjør at vi kan beregne last direkte fra DAK-planen og analysere egnetheten til enhver tid. Den enkle forbindelsen til våre partnere innen konstruksjonsanalyse reduserer kostnadene på dette området betydelig og sikrer raskere resultater. Dette gjør det mulig for oss å jobbe med konstant utveksling, og dermed alltid å oppnå den beste løsningen til en sammenlignbar og gunstig pris. -John van Look, Head of Production Rigging ved PRG Tysklandloveverk_500wide

“Direkte kote-redigering, hvor har du vært hele mitt liv? Jeg er forelsket! Vår digital terrengmodellerings-prosess med terrengmodelleringsverktøyene var ganske ofte avhengig av mye eksperimentering og modifikasjon for å oppnå ønsket resultat. Nå med muligheten til å redigere kotene direkte i Vectorworks 2018 har arbeidet blitt halvert. Dette har vesentlig forbedret vår produksjon, noe som gir oss større lønnsomhet innenfor tomtebearbeidelsen totaltsett! -Bryan Goff, Director of Design + Sciences ved Gray Leaf Design, Inc.

“Den nye Renderworks er en fantastisk oppgradering, med et høyere detaljeringsnivå og forbedret kvalitet når det gjelder belysning. Og dette får vi med samme hastighet som i Vectorworks 2017 – eller, utrolig nok, enda raskere. -Ion Webster, Partner ved Pults & Associates, LLP

Fra og med i dag er den engelskspråklige versjonen av Vectorworks 2018 tilgjengelig ved nedlasting for Vectorworks Service Select-medlemmer. Den norske versjonen av Vectorworks 2018, utviklet i samarbeid med dakantus+ as, ventes lansert i slutten av oktober.

For å lære mer om Vectorworks 2018, besøk vectorworks.net/2018 eller følg #Vectorworks2018 på Facebook, Twitter og Instagram.

Om Vectorworks, Inc.
Vectorworks, Inc. er en global design- og BIM-programvareutvikler som betjener flere enn 650.000 fagpersoner med løsninger innen bygge-, landskaps- og underholdningsindustrien. Siden 1985 har Vectorworks, Inc. satset på å hjelpe designere uttrykke sin inspirasjon, skape innovasjon, kommunisere effektivt, og gi liv til sine visjoner. Med vår programvare for Mac og Windows kan formgivere innen flere fagområder bygge data-rike, visuelle modeller uten å gå på akkord med sine egne prosjekteringsprosesser, samtidig som de samarbeider effektivt gjennom hele prosjektets livssyklus. Basert i Columbia, Maryland, USA, med kontorer i Atlanta, Georgia, USA og Newbury, England, er Vectorworks, Inc. en del av Nemetschek-gruppen. For å lære mer om hvordan vi bistår våre brukere i deres søken etter å skape opplevelser som forvandler verden, besøk www.vectorworks.net.

Om dakantus+ as
Fra og med 01. januar 2015 overtok dakantus+ as Vectorworks-distribusjon i Norge. dakantus+ ledes av sivilarkitekt MNAL Scott Campbell. Campbell har samarbeidet med Dakantus AS i en årrekke og har hatt hovedansvaret for Vectorworks-opplæring, -salg, og -support siden 2003. – Vectorworks er et glimrende verktøy for designorienterte formgivere. Programmet gjør det mulig for arkitekter, landskapsarkitekter, scenografer, lysdesignere, og mange andre formgivere å skape sine visjoner på sine egne premisser, ikke programmets. Fremtiden for Vectorworks i Norge og over hele verden er lys, oppsummerer daglig leder i dakantus+.

Ta kontakt med dakantus+ for et uforpliktende tilbud på Vectorworks:

dakantus+ as
Telefon: 23 89 89 29
Epost: post@dakantuspluss.no
www.dakantuspluss.no