VECTORWORKS, INC. LANSERER VECTORWORKS 2017

Ny Ressursassistent, intelligente dør- og vindusstiler, BIM-verktøy for vanningsanlegg og virtuell virkelighet

Columbia, MD (14.09.2016); Den globale design- og BIM-programvareutvikleren Vectorworks, Inc. lanserer nå Vectorworks 2017, med bl.a. Vectorworks® Architect, Landmark, Spotlight, Designer og Basis. Den engelske versjonen er tilgjengelig nå, mens programmet slippes i enda 10 språk i de kommende månedene. Norsk versjon av Vectorworks 2017 forventes i løpet av høsten.

-Vectorworks er unikt i forhold til andre konkurrerende produkter på grunn av vår satsing på fleksibilitet samtidig som vi tilbyr “state-of-the-art” teknologi, sier Vectorworks CEO Dr. Biplab Sarkar. -Vår kontinuerlige omkoding av deler av kodebasen gjør det mulig for Vectorworks-produkter å stadig utvikle seg i pakt med kravene fra designere. Dette resulterer i forbedret ytelse, pålitelighet og funksjonalitet.

Med 100+ oppdateringer, er noen av de viktigste funksjonene fra Vectorworks 2017 bl.a.:

Den nye Ressursassistenten gjør det mulig for designere å opprette, finne, redigere og bruke ressurser i sine prosjekter. Den nye funksjonen leser ressurser direkte fra flere steder, bl.a. alle Vectorworks Service Select-bibliotekene for alle med Vectorworks Service Select-årsabonnement. Designere kan nå med letthet finne det de leter etter, ved hjelp av kraftige søke- og filtrerings-funksjoner. Ressurser kan enkelt tagges med metadata samtidig som man nå har tilgang til ressurser direkte i Vectorworks’ parametriske verktøy.

Med avanserte objektstiler for dør og vindu, har arkitekter mer fleksibilitet i sine prosjekteringsprosesser. Redigering av data og geometri til en dør- eller vindusstil gir nøyaktige regneark og forenkler BIM-arbeidsflyten og håndteringen av omfattende modellendringer.

Nye verktøy for vanningsanlegg effektiviserer prosjektering av vanningsanlegg, herunder hensyn og beregninger knyttet til både fysiske egenskaper og ressurstilgjengelighet. Vannings-soner med like vanningsbehov opprettes med det nye Hydrozone-verktøyet. Deretter kan man ved hjelp av innebygde regneark analysere vanneffektivitet over hele tomten på en enkel måte. Uansett om det er snakk om primær- eller sekundærrør, sprinklerhoder, drypp-systemer, ventiler, regulatorer eller andre systemkomponenter, vil de automatiske og manuelle plasseringsmetodene tilfredsstille industristandarder samtidig som design-, dokumenterings- og beregnings-fleksibiliteten opprettholdes på en effektiv måte.

Fagpersoner kan enkelt dele sine prosjekter med kunder og samarbeidspartnere, ved hjelp av Vectorworks’ nye funksjoner for nettvisning og virtuell virkelighet. Funksjonene genererer en nettadresse som lar hvem som helst, hvor som helst, se og oppleve modeller i 3D på en hvilken som helst enhet uten ekstra maskinvare.

Vectorworks-grafikkmodulen har blitt videreutviklet for å muliggjøre jevnere navigasjon og skjermgjengivelse av komplekse tegninger og modeller.

Med det nye kabelverktøyet laget av Sam Jones fra AutoPlot, kan designere planlegge kabeltrekking og gjennomføre nøyaktige opptellinger av antall og typer kabler. Dette gir bedre dokumentasjon og større effektivitet, og gjør oppsett på stedet enklere.

Det nye dekke-avrenningsverktøyet lar prosjekterende opprette dekker med fall og flate tak med avsmalede skikt, f.eks. isolering. Denne funksjonen gjør det lettere å treffe gode beslutninger, dokumentere alle viktige data, og administrere endringer under en pågående BIM-prosjektering.

I Vectorworks 2017 har tilbakemeldinger fra brukerne ført til bedre prosjektdeling enn i førsteutgaven fra Vectorworks 2016, og designere står nå fritt til å kunne jobbe hvor og når de vil vha. nettsky-integrering. Nå kan man lagre prosjektfiler i Dropbox, OneDrive, Google Drive og Box. I tillegg finnes flere alternativer for å tilpasse flerbruker-arbeidsflyt, med mulighet til å sjekke ut enkeltobjekter eller lag.
LAST NED STUDENTVERSJON

Nye muligheter for datavisualisering i viewporter forener enestående grafiske funksjoner med forbedret informasjonsmodellering. Det er mulig å kontrollere smart-objekters grafiske attributter basert på data og parameterverdier. Dette gir prosjekterende muligheten til å skille visuelt mellom objekter basert på tilknyttede data.

Alle Vectorworks-produkter benytter nå Renderworks-funksjoner med Cinema 4D renderingsmotoren. Dette gir forbedret visualisering av modellen under hele prosjekteringsprosessen, og gir tydelige og nøyaktige illustrasjoner og renderinger.

Med et forenet symbolbibliotek, nye armaturmoduser, forbedret Vision Data Export Mapping og en ny “Send to Vision” kommando, vil Spotlight-brukere kunne glede seg over færre repeterende designoppgaver for previsualisering med Spotlight og Vision 2017.

Tidligere var Vectorworks Cloud Services kun tilgjengelig for Vectorworks Service Select-medlemmer. Cloud Services er nå tilgjengelig for alle, og gjør det mulig å dele filer mellom gruppemedlemmer på en enkel måte. Samtidig får samarbeidspartnere og kunder et enkelt grensesnitt for visning av modeller ved hjelp av mobil-appen Vectorworks Nomad.

I tråd med Vectorworks’ kundefokuserte filosofi, stammer nok en gang over 70% av oppdateringene og de nye funksjonene direkte fra kundenes tilbakemeldinger. Vi siterer noen brukere som allerede har opplevd Vectorworks 2017:

-Den nye ressursvelgeren på verktøylinjen for bl.a. dør-, vindu-, vegg-, og planteverktøy er helt fantastisk. Peter Neufeld ved Limelight Lighting Design Pty Ltd, Sydney

-Vanningsverktøyet i Vectorworks 2017 tilbyr det enkleste, raskeste og mest nøyaktige systemet jeg har jobbet med. Nå har vi et massivt konkurransefortrinn i markedet. Hvordan kan et firma vurdere noen annen programvare! Bryan Goff, Director of Design + Sciences ved Grey Leaf Design

-Jeg ivrer VELDIG etter å innlemme mine kunder i en virtuell virkelighet og gjøre dem i stand til å oppleve design på en måte som ikke har vært mulig med statiske bilder. C. Andrew Dunning, eier av Landru Design

-Vi har blitt veldig imponert over den økte navigeringshastigheten med den forbedrede grafikkmodulen i Vectorworks 2017, spesielt under prosjektering og utforsking i større modeller. Dette er en betydelig BIM-forbedring i større prosjekter. Chad Hamilton, AIA, LEED AP, Principal Architect på Hamilton Aitken Architects

Den engelskspråklige versjonen av Vectorworks 2017 kan lastes ned av Vectorworks Service Select-medlemmer i dag. Levering av den engelskspråklige versjonen til andre kunder begynner 19. september 2016. Norsk versjon av Vectorworks 2017 forventes i løpet av høsten.

Besøk vectorworks.net/2017 for å lære mer, og sørg for å dele din begeistring på sosiale medier med #Vectorworks2017.

Designere kan få med seg det kommende “What’s New?” webinaret for å få innsikt i Vectorworks Architect 20. september, 2016, kl. 20.00 CET, Vectorworks Landmark 21. september, 2016, kl. 20.00 CET eller Vectorworks Spotlight og Vision 22. september, 2016 kl. 20.00 CET. De som registrerer seg vil få tilgang til webinar-opptaket i etterkant.

Vectorworks 2017 kan nå lastes ned av alle med Vectorworks Service Select-avtale uten merkostnad. Besøk vectorworks.net/2017 for mer informasjon.

Andre kunder kan få et utforpliktende tilbud på Vectorworks 2017 ved å maile til vectorworks@dakantuspluss.no eller ved å ringe 23 89 89 29.

Medlemmer av pressen i Norge kan be om intervjuer, en kopi av programvaren eller en demo ved å kontakte Vectorworks-distributøren dakantus+ as via mailadressen vectorworks@dakantuspluss.no. Pressen kan også lære mer, samt se videoer og laste ned høyoppløselige bilder ved å gå til pressens nettside her: vectorworks.net/2017/press.

Om Vectorworks, Inc.
Vectorworks, Inc. er en global programvareutvikler som betjener flere enn 650.000 fagpersoner med løsninger innen bygge-, landskaps- og underholdningsindustrien. Siden 1985 har Vectorworks, Inc. satset på å hjelpe designere uttrykke sin inspirasjon, skape innovasjon, kommunisere effektivt, og gi liv til sine visjoner. Med vår programvare for Mac og Windows kan formgivere innen flere fagområder bygge data-rike, visuelle modeller uten å gå på akkord med sine egne prosjekteringsprosesser, samtidig som de samarbeider effektivt gjennom hele prosjektets livssyklus. Basert i Columbia, Maryland, USA, Vectorworks, Inc. er en del av The Nemetschek Group. For å lære mer om hvordan vi bistår våre brukere i deres søken etter å skape opplevelser som forvandler verden, besøk www.vectorworks.net.

Om dakantus+ as
Fra og med 01. januar 2015 overtok dakantus+ as Vectorworks-distribusjon i Norge. dakantus+ ledes av sivilarkitekt MNAL Scott Campbell. Campbell har samarbeidet med Dakantus AS i en årrekke og har hatt hovedansvaret for Vectorworks-opplæring, -salg, og -support siden 2003. – Vectorworks er et glimrende verktøy for designorienterte formgivere. Programmet gjør det mulig for arkitekter, landskapsarkitekter, scenografer, lysdesignere, og mange andre formgivere å skape sine visjoner på sine egne premisser, ikke programmets. Fremtiden for Vectorworks i Norge og over hele verden er lys, oppsummerer daglig leder i dakantus+.

Ta kontakt med dakantus+ for et uforpliktende tilbud på Vectorworks:

dakantus+ as
Telefon: 23 89 89 29
Epost: post@dakantuspluss.no
www.dakantuspluss.no